Zo of zo of zo of zo of….

Altijd eindeloze bewondering gehad voor mensen die precies weten wat ze willen. Die op hun vijftiende zeker weten dat ze dokter, piloot of leraar willen worden en daar dan voor gaan. Zonder ook maar één dag spijt te hebben van die keuze, die toch een heleboel andere wegen afsloot. Zelf zie ik altijd eindeloos veel mogelijkheden. En elke optie heeft meerdere kanten, positief en negatief. Zie dan maar eens een keuze te maken. Wie weet wat je misloopt.

 

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je nou wel of niet precies weet wat je wilt. Vergelijk het met een boswandeling. Je kunt van tevoren precies uitpluizen hoe je van A naar B gaat. Of je begint gewoon met wandelen en laat je leiden door wat je onderweg tegenkomt. Een mysterieus bospaadje, een prachtig vergezicht, een mooie plant die je van dichtbij wilt bekijken… Zeker in Nederland is de kans niet heel groot dat je verdwaalt. Je doet er iets langer over, maar uiteindelijk kom je ook bij het eindpunt uit. Met misschien wel hele nieuwe ervaringen en inspiratie.

Weten wat je drijft, dat is belangrijk

Eigenlijk is het alleen belangrijk om te weten wat je bereikt wilt hebben als je bij B bent. Wat is je drijfveer? Wil je de beste zijn in je werk, wil je zinvol werk doen, wil je je talenten optimaal benutten? Weten wat je drijft, waar je blij van wordt, dat is belangrijk en daarin wil ik je graag begeleiden. De weg ernaartoe ligt open en dat is okay. Zolang je maar wel stappen zet!