Zo of Zo

Communicatie
 • Communicatieadvies
 • Tekstschrijven

Effectief communiceren begint met een duidelijk verhaal

Er is niet één weg naar Rome. Het zijn er veel meer. Houd jij Rome in het vizier? Dan zorg ik voor goede communicatie zodat we iedereen meekrijgen. Met een heldere aanpak help ik organisaties om de communicatie met medewerkers en klanten in goede banen te leiden. In overleg kiezen we de weg die het beste past bij de belevingswereld van je doelgroep. Zodat we iedereen meekrijgen en niemand onderweg kwijtraken.

Communicatieadvies

Zo komen we er wel!

Heb je behoefte aan extra communicatie-ondersteuning? Loopt je communicatieafdeling over en blijft daardoor dat ene project liggen? Zo of Zo houdt van aanpakken en helpt je graag uit de brand. Ik begeleid communicatieprojecten van strategie tot en met uitvoering. Dat kan een tijdelijke opdracht zijn, maar ook een langere interim klus.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • ondersteuning bij het ontwikkelen van een nieuw intranet
 • communicatie bij projecten
 • strategisch communicatieadvies bij organisatieverandering

Tekstschrijven

Zo? Of zo?

Herken je dat? In je hoofd is het verhaal helder. Maar krijg dat maar eens op papier. Zo of Zo helpt je bij het schrijven of herschrijven van jouw verhaal. Ik schrijf heldere teksten die aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vertalen van beleidsteksten naar begrijpelijke informatie voor medewerkers
 • Schrijven van een corporate story
 • Schrijven van magazines en nieuwsbrieven voor medewerkers of klanten
 • Schrijven van webteksten en bijdragen voor intranet
 • Redigeren van teksten
 • Trainen van medewerkers in begrijpelijk schrijven op taalniveau B1
EB-20221031-0117-COM-WEB

Over mij

Ik ben Marjan ter Laan, eigenaar van Zo of Zo. Van jongs af aan had ik een voorliefde voor taal. Mijn mooiste cadeau was een lidmaatschap van de bibliotheek: een schatkamer vol boeken die ik allemaal mocht lezen!

 

Mijn fascinatie voor taal bracht mij naar Groningen, waar ik Communicatiekunde studeerde aan de RuG en daarna een aantal jaren werkte als innovatieadviseur. Na mijn verhuizing naar Nijmegen maakte ik definitief de overstap naar het communicatievak. De afgelopen jaren werkte ik als communicatieadviseur en redacteur bij het Ministerie van Defensie, het Radboudumc en kinderopvangorganisatie KION.

 

In 2021 ben ik gestart met Zo of Zo Communicatie & Coaching. Naast tekstschrijven en communicatieadvies coach ik mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wil je meer weten over mijn coachpraktijk, kijk dan op www.zo-of-zo.nl

EB-20221031-0137-COM-WEB

Bel of mail mij voor een afspraak

Laat me weten wat ik voor je kan betekenen. Stuur mij een e-mail, dan neem ik  binnen twee werkdagen contact met je op voor een kennismaking. 

Contactgegevens

Zo of Zo Communicatie & Coaching
Marjan ter Laan
T (06) 43 11 97 08

Bedrijfsinformatie

Zo of Zo Communicatie & Coaching staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 80953204.

Privacyverklaring

Lees de Privacyverklaring.